Hlasování začne 1. 9. 2025

I letos můžete rozhodnout o nejlepších místech
severní Moravy a Slezska

Nejoblíbenější lokální akce?
Fotogenické místo pro pořízení nejlepších instagramových fotografií?
Místo, kde vás čeká nejlepší zážitek?

Pečené koleno z Rohova

První písemná zmínka o hospodě, kde se legendární kolena pečou, pochází z roku 1724 – z doby, kdy se v oblasti začaly psát kroniky. Od té doby je neustále v provozu. V roce 2001 byla zhotovena originální šamotová pec na pečení masa vytápěná dřevem. Kolena pouze nasolená kuchyňskou solí se pečou 5 hodin v přítomnosti hořícího bukového dřeva. Zlatavé, po dřevě vonící koleno přelité výpekem se podává s čerstvým chlebem z malé rodinné pekárny, čerstvě nastrouhaným křenem a hořčicí.

Hospoda U Komárků, Slezská 86, 747 25 Rohov

553 761 087

info@ukomarku.cz

www.pivorohan.cz

Předchozí
Další